Bespaar kostbare tijd met deze 4 boekhoud tips

boekhoud tips teaser

De tijd die ondernemers besteden aan hun administratie is gemiddeld zestien uur per maand. Velen staan hier echter niet bij stil, maar het zijn allemaal uren die ten koste gaan van de core business van uw onderneming. Daarom geven we u graag 4 gouden boekhoud tips om tijd te besparen.

Hou uw boekhouding actueel

Het klinkt erg voor de hand liggend, maar zorg dat u altijd het overzicht behoudt. Vaak is dit niet het geval. Door uw administratie goed bij te houden, voorkomt u dat u door de bomen het bos niet meer ziet en er soms uren of zelfs dagen lang mee bezig bent. Ook heeft u met een actuele boekhouding beter zicht op het betaalgedrag van uw klanten en kan u daar rekening mee houden. Ten slotte kan het u heel wat geld besparen. Wanneer u bijvoorbeeld te laat bent met het betalen van de BTW door het niet bijhouden van uw boekhouding riskeert u een boete te krijgen.

boekhoud tips online

Voer uw boekhouding online

Met een online boekhoudprogramma zorgt u er niet alleen voor dat uw facturen niet verloren gaan, maar ook dat u deze altijd en overal kan raadplegen en veel eenvoudiger kan terugvinden dan wanneer u door mappen met stapels papieren moet zoeken. Daarnaast kan u bij de meeste programma’s gebruik maken van een app op uw smartphone om facturen direct in uw boekhouding te verwerken. Bovendien kan u uw collega’s of accountant eenvoudig toegang geven tot dit programma en zo nog efficiënter samenwerken.

Koppel uw bankrekening aan deze online boekhouding

Tegenwoordig is het bij veel banken mogelijk om uw bankrekening te koppelen aan uw online boekhouding. Mutaties worden dan direct zichtbaar. Deze kan u vervolgens eenvoudig koppelen aan de digitale factuur. Zo heeft u altijd een goed zicht op uw inkomsten/betalingen en de bijhorende factuur.

Een andere tip om betaling van uw facturen door klanten sneller te laten plaatsvinden is het toevoegen van een betaalknop direct op de digitale factuur. Dat vergemakkelijkt het voor klanten om facturen snel te betalen.

Boekhoud tips

Besteed uw debiteurenbeheer uit

Het klinkt logisch dat u daarmee tijd bespaart, maar het uitbesteden van uw debiteurenbeheer is ook een slimme investering aangezien uw administratie vaak in de avonden en weekenden gebeurt. Het kan veel rust brengen als u weet dat uw betalingsverkeer wordt opgevolgd en daar waar nodig actie wordt ondernomen. Bovendien bent u er zo zeker van dat alle documenten netjes bij de boekhouder belanden.

Meer boekhoud tips?

Wil u graag meer boekhoud tips of informatie over het uitbesteden van uw debiteurenbeheer? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we wat we voor u kunnen betekenen om ervoor te zorgen dat u of uw medewerkers extra tijd kunnen vrijmaken voor taken die uw bedrijf vooruithelpen.