Praktische tips voor een beter projectmanagement

projectmanagement teaser

Projecten lopen niet altijd zoals gepland, vaak te wijten aan een slechte planning of communicatie. Elk nieuw project heeft eigen doelen en vereisten. Veel organisaties beschikken echter niet over de kwaliteiten of over de juiste medewerkers om projectmatig te werken. Wij helpen u graag op weg met een aantal tips voor een beter projectmanagement binnen uw organisatie.

Kies medewerkers met de juiste competenties

Zonder de juiste mensen heeft projectmanagement weinig kans van slagen. Zelfs een perfect gepland project sneuvelt bij een tekort aan talent. Zorg daarom voor een team dat bestaat uit medewerkers met de juiste competenties. Denk hierbij aan skills als:

  • Teamspeler;
  • Initiatief nemend;
  • Gemotiveerd;
  • Betrouwbaar;
  • Ervaren;
  • Toegewijd.

Een projectmanager heeft nood aan een volledig overzicht van de vaardigheden en het takenpakket van de medewerkers. Consultants en outsourcers mogen niet vergeten worden, want zij hebben vaak een groot aandeel in de werkzaamheden.

Projectmanagement

Hanteer standaard processen

Als er geen methode zit in de aanpak van projecten binnen uw bedrijf, groeit het risico dat het team taken niet of niet goed uitvoert. Met een gestandaardiseerd projectmanagementproces kan het team projecten doeltreffend uitvoeren. Het is absoluut aan te raden om een duidelijk proces te volgen.

Negeer problemen niet!

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, lossen problemen in projectmanagement zich niet vanzelf op. Sterker nog, in de meeste gevallen wordt het alleen maar erger. Als er iets verkeerd gaat, is het van belang dat het projectteam dit herkent en zo snel mogelijk oplost.

Besteed projectmanagement uit

Door projectmanagement uit te besteden kiest u voor zekerheid. U haalt een ervaren kracht in huis met kennis van zaken. Schakel daarom IlsAssist in, zo loont uw investering dubbel. Wij delen onze kennis en ervaring met uw medewerkers en doen er tegelijk alles aan om uw project te laten slagen. Neem snel contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen u graag verder.